ALINACAK MALZEMELER: -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı zeytinyağı -2 yemek kaşığı arpa şehriye -1 su bardağı baldo pirinç -1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı) -1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Pilav için er uygun bir pirinç Baldo pirincidir. Pilavın lapa olmasını önlemek için pirinçleri pilav yapmaya başlamadan önce yarım saat sıcak suda bekletin.. Ardından pirinçleri bir süzgece alıp akan suyun altında iyice yıkayın. Pilavınızı çok derin olmayan geniş bir pilav tenceresinde pişirin. Bu tencerelerde pirinç çabucak pişer ve çok fazla kırılmaz. Tencere yeterince büyük ve geniş olmazsa pirinç taneleri şişer kabardığında ise tencereye yapışır.