Alınacak Malzemeler: 2 kg balkabağı / 2,5 su bardağı toz şeker / 1 çay bardağı pekmez / 1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi Tarifi: Balkabaklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Küp şeklindeki balkabaklarını geniş bir çelik tencereye dizin, üst üste gelmemelerine dikkat edin. Toz şekeri kabakların üzerine serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın. Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin. Bu şekilde 20-25 dakika daha pişirdiğiniz kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin. Afiyet olsun...