Alınacak Malzemeler: 1) Hamur için: 800 gram un / 2 bardak su / 15 gram kadar tuz / 3 adet yumurta / 2) Fıstıklı baklava malzemeleri: 400 gram Antep fıstığı çekilmiş / Yarım kilo Tereyağı 3) Şerbet için: 600 gram su / 1400 gram toz şeker / Kaymak / 500 gram süt / 100 gram İrmik Yapılışı: Mutfak tezgâhı veya pürüzsüz bir tahta masa üzerine 800 gr. ekstra unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 300 gr. (yaklaşık 1.5 su bardağı) su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun; karışımı içten dışa doğru yoğurarak hamur tutun. Yoğurma sırasında arada bir elinizi ıslatarak hamurun kurumasına meydan vermeyin. Ellerinizin içi ile hamuru bir ileri bir geri bastırarak yayın; yaklaşık 60 cm. boyunda uzunca ovale yakın bir şekle sokun. Hamuru iki ucundan içe doğru katlayın; üzerini nemli bir bez ile kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru, iki elinizin avuç içleri ile, sürekli uzunlamasına, çok kuvveti ve hızlı olarak bastıra bastıra yoğurup tekrar aynı şekilde katlayın; nemli bez altında 15 dakika kadar daha dinlenmeye bırakın. İki kez daha bu işlemi tekrarladıktan sonra, hamuru yuvarlaya yuvarlaya düzgün, ince uzun bir silindir şekline sokup bıçak ile ikişer parmak boyunda 15-20 eşit parça halinde kesin yaklaşık 50 gr. Kaymak yapımına geçelim Sütü bir tencerede kaynatın. Kaynama başlayınca irmiği sütün içine yavaş yavaş dökerek, çırpma teli ile karıştırın. Kısık ateşte karışım katılaşana kadar karıştırarak kaynatın. Katılaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaymağın üzerindeki kuruyan tabakayı alın. Alttaki yumuşak kısmı çırpma teli ile karıştırarak biraz cıvıtın. Sıra baklavamızın yapılışında hazırlanmış yufkaları tezgâha üst üste serin. Bunun tam ortasına tepsinizi kalıp gibi kapatın. Tepsinin dışında kalan kısımları kesip iki el büyüklüğünde parçalara ayırın. Tepsi boyutunda kesilmiş yufkaları ince oklavaya tek tek sarın. Tepsinin içini hafif yağlayın. Tabanına oklavaya sarılmış yufkaların iki tanesini düzgünce serin. Sonra kesilen kenar yufkaların yarısını, tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde kat kat atın. Yufkamızın üzerine kaymağımızı ekleyip güzelce sürelim, Kaymağımız üzerine de öğütülmüş fıstık içini serpin. Kalan kenar yufkaları da, fıstığın üzerine aynı şekilde kat kat atın. Daha sonra oklavaya sarılı diğer yufkaları, tek tek, aralarına ılık yağ serpiştirerek tepsiye çarşaf gibi üst üste döşeyin. Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Yufkaların yüzeyini bozmamaya dikkat ederek, keskin bir bıçak ile, baklavayı dilimleyin. Erimiş yağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökün. Tepsiyi 200 derecedeki fırına sürün; 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarınca, soğutmadan hazırladığınız şerbeti verin. Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin. Afiyet olsun..