Alınacak Malzemeler: - Yarım kilogram taze fasulye, kabak, iç bezelye, havuç ve bürüksel lahanası - Yarım çorba kaşığı tereyağı - Bir çay kaşığı şeker - Tuz Tarifi: •Öncelikle sebzelerin tamamı güzelce yıkanır, ayıklanır ve küçük küçük doğranır. Brüksel lahanasını doğramayın. •Az su ile ezilmeden haşlanır. •Haşladığınız sebzeleri güzelce süzüp erimiş yağda birkaç kez çevirin. Üzerine şeker ve tuz atın. • Sebze sotelerini et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanabilir dilerseniz perhiz yemeği olarak da tüketebilirsiniz. Notçuk: 1.Sebzelerin vitaminlerinin buharla uçup gitmemesi için yemeklerin düdüklü tencerede pişirilmesine önem gösterin. 2.Sebzeleri az su ile haşlamalı, haşlama suları, çorba v.s. gibi yerlerde değerlendirilmelidir. 3.Sebzeler pişirilirken, ilk kaynama anında 3 dakika süresince kapağını kapatmayınız. Kapak kapalı kalırsa sebzelerin kararmasına neden olup uçucu yağ asitleri bu zaman zarfında buharla birlikte çıkararak yemek güzel bir renk almış olur.