ALINACAK MALZEMELER: -500 gram dana kıyma -3 dilim bayat ekmek içi -2 soğan -Kimyon, karabiber -1 yumurta -Yarım demet maydanoz - Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı YAPILIŞ YAPILIŞ TARİFİ: 1- Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. 2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. 3- Kızgın yağda kızartılır. NOTCUK: 1) Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. 2) Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir. 3) Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir. 4) Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.