ALINACAK MALZEMELER: -Pirinç - 2 Su Bardağı -Zeytinyağı - 1 Su Bardağı -Domates Salçası - 2 Yemek Kaşığı -Biber Salçası - 2 Yemek Kaşığı -Kırmızı Toz Biber - 2 Yemek Kaşığı -Karabiber - 1 Tatlı Kaşığı -Kuru Soğan - 5 Adet -Kuru Sarımsak - 2 Adet -Kuru Dolmalık Patlıcan - 30 Adet -Kuru Dolmalık Kırmızı Biber - 20 Adet -Tuz YAPILIŞI: 4 adet soğanı soyup güzelce doğrayın. Geriye kalan 2 adet soğan ile 2 baş sarımsağı soyup ayrı ayrı doğrayıp hazırda bekletin. Bir kabın içerisine 1 bardak zeytinyağı konarak doğranmış 4 tane soğan içine boşaltılır ve ateşte soğanlar soluncaya kadar kavrulur. Bunun üzerine domates ve biber salçası ilave edilip 5 dakika çevrilir. Bunların üzerine, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç konarak 2 dakika daha karıştırılır ve karışım ateşten alınır. Bu karışımın üzerine, kalan doğranmış soğan, sarımsak, toz biber, karabiber ve tuz ilave ederek karıştırılıp soğumaya bırakılır. Kurutulmuş patlıcanlar, yumuşayıncaya kadar haşlanırlar. Haşlanan patlıcanların üzerine kurutulmuş kırmızı biberler konarak, kaynatılmadan 10 dakika bekletilir. Sonra patlıcan ve biberler soğuk suda durulanır. Hazırlanan dolma içi patlıcan ve biberlerin yarısına kadar doldurulur. Tencerenin alt kısmına patlıcanlar, patlıcanların üstüne de biberler düzenli bir şekilde dizilir. Dolmanın üzerine 2 bardak su ve tuz ilave edilir, ve dolmalar kaynamaya başladıktan sonra, 1 saat kısık ateşte pişirilir. Sumak ekşisini az su ile sulandırılarak dolmanın üzerine gezdirip on dakika sonra da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.