31.07.2019 12:55
Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Pirinçli yoğurt çorbası tarifi

Geleneksel yemeklerimizden biri olan yoğurt çorbasının en güzel tarifini sizler için araştırdık. Gördük ki bu tarifin de diğer tarifler gibi birçok çeşidi var fakat bizler özellikle çok cıvık olmayan, görüntüsü pürüzsüz ve kıvamı tam bir tarif hazırladık. Bu tarifi arpa şehriyeli olarak sizlere sunacağız fakat siz aynı tarifi pirinçli olarak da hazırlayabilirsiniz. Yoğurt çorbasını, yabancı memleketlerde Türk çorbası olarak biliyorlar ve bazı yabancı sitelerde tarifinin verilmiş olduğunu da tespit ettik. İşte dünyanın sevdiği bu lezzetli çorbanın tarifi…

Geleneksel yemeklerimizden biri olan yoğurt çorbasının en güzel tarifini sizler için araştırdık. Gördük ki bu tarifin de diğer tarifler gibi birçok çeşidi var fakat bizler özellikle çok cıvık olmayan, görüntüsü pürüzsüz ve kıvamı tam bir tarif hazırladık. Bu tarifi arpa şehriyeli olarak sizlere sunacağız fakat siz aynı tarifi pirinçli olarak da hazırlayabilirsiniz. Yoğurt çorbasını, yabancı memleketlerde Türk çorbası olarak biliyorlar ve bazı yabancı sitelerde tarifinin verilmiş olduğunu da tespit ettik. İşte dünyanın sevdiği bu lezzetli çorbanın tarifi…

Yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Zeytinyağını tencereye alın, hafif kızdırın ve şehriyeyi ekleyerek kavurun.

Şehriyelerin tam olarak rengi değiştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyerek iyice karıştırıp şehriyelerle bütünleşmesini sağlıyoruz.

Unu kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Çorbayı kaynamaya bırakıp çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.

Yoğurdu, yumurtayı ve limonu bir kâsede güzelce karıştıralım. Eğer siz normal yoğurt kullanacaksanız o zaman unu bir miktar daha arttırabilirsiniz.

Hazırladığımız terbiye kasesinin içine bir kepçe kaynayan çorbadan alıp miyaneyi inceltiyoruz ve böylece kesilmesini önlüyoruz.

Sonra ikinci kepçeyi de terbiyeye ekleyip biraz karıştırıp artık yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekliyoruz.

Terbiyesinin tamamını ekledikten sonra 1-2 dakikayı geçmeyecek kadar çorbayı karıştırmadan kaynamaya bırakıyoruz ve hemen ardından tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.

Üzerine dökmek için 2 yemek kaşığı kadar tereyağını bir tavada eritin ve üzerine 1 yemek kaşığı nane ve kırmızı pul biberi atarak karıştırın.

Daha sonra tereyağı çorbanızı servis ederken çorabının üzerine dökün.

Pirinçli yoğurt çorbası tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı haşlanmış ve lapa haline getirilmiş pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Tuz ve nane

Hazırlanışı

3 su bardağı suya, haşladığınız pirinci ekleyin ve ocakta kaynamaya bırakın.

Bir kapta, yumurta sarısı, yarım kaşık un ve yarım su bardağı yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.

Kaynayan pirinçli sudan hazırladığınız terbiyeye ekleyin ve azar azar ekleyip terbiyeyi, sıcak suya alıştırın.

İyice sıcaklaşan terbiyeyi, altını kıstığınız çorbaya yine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.

Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve en son tuzunu ekleyip altını kapatın.

2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve üzerine bir yemek kaşığına yakın nane ekleyip karıştırın.

Çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra naneli sosundan ilave ederek servis edebilirsiniz.

YORUMLAR