31.10.2019 09:42
Tas kebabı nasıl yapılır, Tas kebabı yapmanın püf noktaları, Tas kebabı tarifi

Dana veya koyun etiyle yapılabilen, Türklere has bir yahni çeşidi olan tas kebabının en tutan tarifini sizler için hazırladık. Et yemeklerini sevenler, ev yemeklerini sevenler, yemeğinin suyuna ekmek banmayı sevenler buraya… Tas kebabının yanına en yakışan yardımcı yemek pilavdır. Bunun da yanına taze meyvelerle hazırlanmış komposto çok yakışacaktır. Ayrıca cacık da bu yemeğe yakışacak diğer içeceklerden biridir.

Dana veya koyun etiyle yapılabilen, Türklere has bir yahni çeşidi olan tas kebabının en tutan tarifini sizler için hazırladık. Et yemeklerini sevenler, ev yemeklerini sevenler, yemeğinin suyuna ekmek banmayı sevenler buraya… Tas kebabının yanına en yakışan yardımcı yemek pilavdır. Bunun da yanına taze meyvelerle hazırlanmış komposto çok yakışacaktır. Ayrıca cacık da bu yemeğe yakışacak diğer içeceklerden biridir.

Lokanta usulü, lezzetli, tam kıvamında, lokum gibi eriyen etleri ile tas kebabı tarifi

Malzemeler

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağı ekleyin. Bunları ısıtın.
  2. Üzerine kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu salıp çekecektir. Bu aşamaya kadar kavurmaya devam edin.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsakları da ekleyip etlerle sotelemeye devam edin.
  4. Tam bu aşamada unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Salçayı da ekleyin karıştırın.
  6. Tuzu, küp doğranmış patatesi, küp doğranmış havucu, karabiberi de ekleyip 3 su bardağı suyunu ilave edip karıştırın.
  7. Kısık ateşte 30 dakika boyunca, kapağı kapalı olarak pişirin. Kıvamı bir miktar koyu olan tas kebabınızı pilavla birlikte veya pilavın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Tas kebabının püf noktaları

Yüksek ateşte pişirdiğiniz, suyunu çekene kadar sotelediğiniz kuşbaşı etlerin üzerine kahverengi köpük toplandığında, bunu yavaşça alıp atın.

Etleri kavururken, kullandığınız unu bir miktar arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu kıvamınızın biraz daha koyu ve biraz daha sıvı olmasını sağlayacaktır. Eğer kıvamlı bir et yemeği yemek istiyorsanız unu arttırmanız gerekir. Hiç un kullanmayarak ve patateslerin nişastasıyla kendi kıvamında kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Salça yerine domates rendesi de kullanabilirsiniz.

Kuru soğanı küp doğramak yerine, yarım ay şeklide doğrayarak etlerin arasında belirgin olmasını sağlayabileceğiniz gibi, rendeleyerek de hiç görünmemesini sağlamış olabilirsiniz.

YORUMLAR