26.09.2019 16:53
Revani Tatlısı nasıl yapılır, Revani Tatlısı hazırlanışı ve En kolay Revani Tatlısı tarifi

Revaninin birçok tarifi vardır. Bunlardan en popüler olan haşhaşlı olanı sizler için paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra portakallı veya limonlu veya sade şekilde de revani tatlısı yapabilirsiniz. Bu tatlıya portakal ve limon oldukça fazla yakışmaktadır.

Revaninin birçok tarifi vardır. Bunlardan en popüler olan haşhaşlı olanı sizler için paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra portakallı veya limonlu veya sade şekilde de revani tatlısı yapabilirsiniz. Bu tatlıya portakal ve limon oldukça fazla yakışmaktadır.

Haşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı mavi haşhaş

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3 damla limon suyu

Üzeri için

2 paket krem şanti

1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Şerbeti için olan şeker ve suyu bir tencereye aşın ve şeker eriyene kadar karıştırın ve daha sonra kaynayana kadar ocakta bırakın. Kaynadıktan sonra limonu sıkın ve biraz karıştırıp ardından ocağın altını kapatın. Ilınmaya bırakın.

Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın.

Üzerine sıvıyağ ve sütü dökün ve tekrar karıştırın.

Daha sonra haşhaş, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Güzelce çırpın.

Yağlanmış kare büyük boy bir borcama haşhaşlı karışımı dökün.

Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.

Fırından aldığınız keki önce 5 dakika kadar dinlendirin İstediğiniz gibi dilimleyin ve iyice soğuyan şerbeti keke yavaş yavaş dökün.

Üzerini hazırladığınız süt ile hazırladığınız krem şanti ile süsleyin.

İpucu; tatlı sıcak ama harlı ateşe gitmiş olmalı fakat şerbet tam tersi soğuk olmalıdır.

Tatlıyı servis yapmadan önce şerbetini tam çekmesini beklemelisiniz.

Portakallı Revani Tarifi

Revaniyi portakallı hazırlayarak, bu şerbetli tatlıya meyve tadı verebilirsiniz. Bu, farklı bir lezzet olacaktır. Yarım su bardağı kadar rendelenmiş portakal kabuğu ve biraz portakal suyu ile bu tadı yakalayabilirsiniz fakat bu durumda unu biraz daha arttırmanız gerekecektir. 1 bardak kadar portakal suyu ve yarım su bardağı portakal rendesi ile unu 1 su bardağına yakın arttırmanız yeterli olacaktır. Siz yine hamurun sertliğine ve yumuşaklığına göre unu azaltıp attırabilirsiniz.

YORUMLAR