26.09.2019 16:32
Pratik tatlı tarifleri, En kolay pratik tatlı tarifi nasıl yapılır?

Pratik tatlı tarifleri nasıl yapılır. Çay saatlerinde yada öğlen aralarında tüketebileceğiniz en kolay ve en pratik tatlı tarifleri ve hazırlanış biçimleri haberimizde mevcut.

Pratik tatlı tarifleri nasıl yapılır. Çay saatlerinde yada öğlen aralarında tüketebileceğiniz en kolay ve en pratik tatlı tarifleri ve hazırlanış biçimleri haberimizde mevcut.

Pratik Tatlı Tarifleri 1

İki Renkli Fincan Tatlısı

Malzemeler
•    4 su bardağı süt
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
•    3 yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı nişasta
•    Yarım çay bardağı damla çikolata
•    1 paket vanilya
Hazırlanışı
Sütü bir tencereye alın. Üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Göz göz olunca altını kapatıp, tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıp, çay fincanlarını ıslatın ve kenara alın.
Muhallebiden, üzerinde boşluk kalacak şekilde çay fincanlarının yarısına kadar dökün.
Tüm fincanlar yarım olarak dolduktan sonra, tencerede kalan muhallebiye damla çikolataları ekleyerek muhallebinin sıcaklığıyla güzelce eritin ve kakaolu hale gelen muhallebiyi yarım olan fincanların üzerine dökerek, tamamlayın.
Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyup, 3-4 saat dinlendirin. Ardından buzdolabından çıkarttığınız fincanları ters çevirerek servis tabaklarına alın ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.


Pratik Tatlı Tarifleri 2
Pişmeyen Soğuk Pasta

Malzemeler
Tabanı için
•    Yarım çay bardağından 1 parmak eksik süt
•    1,5 paket pötibör bisküvi
•    100 gr eritilmiş tereyağı

Kreması için
•    1 paket toz kremşanti
•    1 paket krema
•    1 paket labne peynir
•    1 kavanoz fıstık ezmesi (320 gr lık kavanoz)
Hazırlanışı
Bisküviyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
Üzerine, erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyin ve güzelce karıştırın. Tüm bisküviye yedirin.
Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin ve üzerine karışımı döküp iyice bastırın ve buzlukta 20 dakika kadar bekletin.
Kremayı ve kremşantiyi 2 dakika kadar karıştırın. Üzerine labneyi ekleyin ve yine mikserle karıştırın.
Üzerine parçalı olan fıstık ezmeli olanlarının yarım kavanozunu ekleyin ve biraz karıştırın. Ardından diğer yarısını da ekleyerek tekrar karıştırın. Fıstık ezmesinin yerine nutella da kullanabilirsiniz.
Buzlukta beklettiğiniz kalıbı çıkartın ve bu karışımı üzerine dökün. İyice düzleştirin.
1 gece buzdolabının alt raflarında bekletebilirsiniz veya     3 saat aynı yerde veya 1 saat buzlukta bekleterek servis yapabilirsiniz.


Pratik tatlı tarifleri 3
Kaymaçina

Malzemeler
4 yumurta
¾ su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı
Yumurtayı şeker ile köpürene kadar çırpın. Üzerine sütü ekleyerek tekrar çırpın.
Bu karışımı sufle kaplarına kepçe yardımıyla dökün.
Sufle kaplarını bir fırın kabının içine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin ve sade olarak servis edin.

 
Pratik tatlı tarifleri 4
Gevrekli meyveli çikolata tatlısı

Malzemeler
120 gram sütlü sade çikolata
1 kase sade mısır gevreği (sarı renkte olanlardan)
120 gram bitter sade çikolata
Bir adet dilediğiniz bir meyve (nar, muz veya çilek gibi)

Hazırlanışı
Çikolatayı cam bir servis tabağına dökün ve altına bir kaba su koyup, çikolataları benmari usulü eritin.
Eriyen çikolataların üzerine sade mısır gevreklerini dökün.
Bitter çikolatayı da benmari usulü ayrı bir kapta eritin.
Önce gevrekli karışımından bir yemek kaşığı ardından bitter erimiş çikolatadan bir yemek kaşığı muffin kalıplarına dökün.
Daha sonra arasına isterseniz nar taneleri isterseniz, çilek, isterseniz de muz parçaları ekleyerek üzerine bir kat daha bitter çikolatadan döküp meyvelerin üzerini kapatın ve yarım saat buzlukta beklettikten sonra harika pratik tatlınız hazır.

Pratik tatlı tarifleri 5
Tahinli sufle

Malzemeler
•    5 adet yumurta beyazı
•    1 su bardağı tahin
•    1 su bardağı pekmez
•    2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı
Yumurta beyazlarını, mikserle bembeyaz olana kadar çırpın.
Tahin, pekmez ve unu spatula ile karıştırın.
Çırptığınız yumurta beyazlarını da ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Tereyağı ile yağladığınız sufle kabına karışımdan dökün.
200 derecede önceden ısıttığınız fırında 7 dakika pişirin.

Pratik Tatlı Tarifi 5
Kar Topu Tatlısı

Malzemeler
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı krema
•    3,5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Krema ve şekeri mikser ile çırpın.
Hindistan cevizini üç kerede ekleyerek spatula ile karıştırın.
İyice karışan ve koyulaşan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, içine bir fındık yerleştirin ve tekrar yuvarlayarak top haline getirin.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Üzerini hazır çikolata soslarından dökerek süsleyip servis edin.

Pratik Tatlı Tarifleri 6
Gebole Tatlısı

Malzemeler
•    125 gr tereyağı
•    1,5 su bardağı un
•    6 su bardağı süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı pekmez

Hazırlanışı
Tereyağı eritin ve üzerine unu ekleyin. İyice renk alana kadar kavurun.
Üzerine azar azar sütü ilave edin. Spatula ile karıştırın.
Muhallebi kıvam alınca şekeri ilave edin, karıştırın.
Biraz kendi göz göz olana kadar ocakta bırakın ve ocaktan alın.
Kuplara pay edin ve üzerine şekil verin.
Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin ve pekmez, ceviz ile süsleyin.

YORUMLAR