26.09.2019 16:33
Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Hanımların en sevdiği pilav, beyaz, tane tane ve lezzetli olanıdır. İşte püf noktaları ile pilav tarifi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında ve Türk yemekleri arasında en popüler yemeklerinden olan pirinç pilavı birçok kişiyi yaparken korkutan cinsten bir yemektir. Kıvamının tutturulmasının çok da kolay olmadığı bilinen pirinç pilavı doğru pirinç ve doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabilir. Kişiden kişiye değişen farklı pişirme teknikleri uygulanan pirinç pilavı yapmak aslında çok kolaydır.

Hanımların en sevdiği pilav, beyaz, tane tane ve lezzetli olanıdır. İşte püf noktaları ile pilav tarifi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında ve Türk yemekleri arasında en popüler yemeklerinden olan pirinç pilavı birçok kişiyi yaparken korkutan cinsten bir yemektir. Kıvamının tutturulmasının çok da kolay olmadığı bilinen pirinç pilavı doğru pirinç ve doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabilir. Kişiden kişiye değişen farklı pişirme teknikleri uygulanan pirinç pilavı yapmak aslında çok kolaydır.

Pilav tarifi
Malzemeler
•    1 su bardağı pirinç
•    1,5 su bardağı sıcak su
•    1 kesme şeker
•    1 çay kaşığı şeker
•    3-5 damla limon
Hazırlanışı
Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır.
Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin.
Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar.
Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin.
Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır.

Püf noktası; Limon suyu, pilavınızın bembeyaz görünmesini sağlayacaktır.


Mısırlı Pilav Tarifi
Malzemeler

•    1 su bardağı pirinç
•    1,5 su bardağı sıcak su
•    1 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır
•    1 kesme şeker
•    1 çay kaşığı şeker
•    3-5 damla limon


Hazırlanışı
Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır.
Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin.
Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar.
Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Mısırlar öncesinde pişmiş olacağından suyu arttırmaya gerek olmayacaktır. Sadece pirinçler suyunu çekerken birlikte harmanlanmaları için bu aşamada mısırı ilave ediyoruz.
Ardından mısırlar konserve ise soğuk suda 15 dakika kadar bekletin ve sonra sularını süzüp bu aşamadaki pilava dahil edin.
Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır.

Şehriyeli Pilav Tarifi
1 su bardağı kadar tel şehriyeyi veya arpa şehriyeyi tereyağında güzelce, rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada yanmamalarına dikkat edin.
Ardından pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Buradan sonrası yukarıdaki pilav tarifinin aynısıdır.

YORUMLAR