27.08.2019 17:13
Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pirinç pilavı hanımlar arasında yemek yapma maharetinin bir göstergesidir. Öyle ki tane tane, mis gibi kokan ve bembeyaz bir pirinç pilavı yapabiliyorsanız siz artık yemek yapmayı biliyorsunuz demektir. Biz de bu geleneksel lezzetin püf noktalarını anlatarak bembeyaz, tane tane bir pirinç pilavı oalcak tarif paylaşıyoruz.

Pirinç pilavı hanımlar arasında yemek yapma maharetinin bir göstergesidir. Öyle ki tane tane, mis gibi kokan ve bembeyaz bir pirinç pilavı yapabiliyorsanız siz artık yemek yapmayı biliyorsunuz demektir. Biz de bu geleneksel lezzetin püf noktalarını anlatarak bembeyaz, tane tane bir pirinç pilavı oalcak tarif paylaşıyoruz.

Pirinç pilavı nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5-6 damla limon
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Pilav yapımı anlatımı

  • Öncelikle tereyağı tenceremize alıp, eritiyoruz.
  • Ardından, önceden güzelce birçok kez yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize ekliyoruz.
  • Bu şekilde, en az 3-4 dakika kavuruyoruz. Burada aşırı kavurmamak gerekiyor. Çok kavrulan pirinçler sararak beyaz pilav yapmanızı engelleyecektir.
  • Ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
  • Üzerine tuz, şeker ve limonu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. İyice karıştığına emin olduktan sonra en küçük ocakta ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Not: pirinç pilavına su yerine et, kemik veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. O zaman 1,5 su bardağı sıcak su yerine 1,5 su bardağı et, kemik veya tavuk suyu ekleyiniz.

Limon pilavınızın bembeyaz olmasını sağlayacaktır.

Şeker çok hafif bir tat verecek, tuz ise pilava lezzetini katacaktır.

YORUMLAR