26.09.2019 14:27
Peynirli poğaça tarifi, En kolay peynirli poğaça tarifi nasıl yapılır

Lezzetli mi lezzetli, sıcacık, kıyır kıyır bir poğaça tarifi hazırladık. Ayrıca çok pratik bir tarif olması sebebiyle de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Lezzetli mi lezzetli, sıcacık, kıyır kıyır bir poğaça tarifi hazırladık. Ayrıca çok pratik bir tarif olması sebebiyle de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Susam
  • Çörek otu

İç harcı için

  • Peynir ve maydanoz
  • Karabiber ve tuz

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinin tümünü bir araya getirerek bir karıştırma kabında karıştırıp yoğuralım.

Kulak memesi kıvamına geldiğinde küçük parçalar kopararak elimizle dilediğimiz şekli veriyoruz ve içine hazırlamış olduğunuz peynir, maydanoz karışımından bir parça koyup, hamuru kapatın.

Yağlı fırın tepsisine poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam karıştırarak serpin.

200 derece önceden ısıttığınız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Püf noktaları; sirke poğaçalarınızın kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

Hamur asla katı olmayacak.

Peynirli Katkat Poğaça

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı kurumaya yada 20 gr kadar yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • Oda sıcaklığında 75 gr tereyağı
  • 100 gr beyaz peynir
  • Maydanoz

Hazırlanışı

Mayayı yarım çay bardağı ılık suda eritin.

Süt, yumurta akı, şeker, tuz, sıvıyağ ve unu bir kapta karıştırın ve ardından güzelce yoğurun. Unu az az ilave ederek tam kıvamını yakalayabilirsiniz.

Yoğurduğunuz hamuru 8 bezeye ayırın. Bezelerin her birinin birbirine eşit olmasına dikkat edin.

Bezelerin ilkini servi tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağı sürün ve diğer bezeleri de bu büyüklükte açarak aralarına tereyağı sürüp üst üste dizin. Bu yağ sayesinde hamurlarınız birbirine yapışmayacaktır.

Üst üste koyduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm’ye kadar açın.

Açtığınız hamuru aynı pizza dilimler gibi dilimleyin.

İç malzemesinin tümünü bir araya getirin ve bir çatal yardımıyla ezdikten sonra pizza dilimi şeklinde kestiğiniz hamurun geniş kısımlarına malzemeyi koyarak, hiçbir yerini katlamadan ince ucuna doğru poğaçanızı sarın.

Sardıktan ve fırın tepsinize dizdikten sonra 30 dakika mayalanmasını bekleyin.

Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

YORUMLAR