24.09.2020 15:41
Pavlova Nedir? Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır? Pavlova Tatlısı Tarifi

Yapılan bir araştırmaya göre 1926 yılında Yeni Zelandalı kuğu edalı balerin Anna Pavlova'ya sunmak için tasarlanan bu tatlı Yeni Zelanda'nın milli tatlısı olarak biliniyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı çeşidi olan Pavlova tatlısı ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Dilediğiniz meyveyle yapabileceğiniz Pavlova tatlısını isteğe göre meyve bazlı soslar ya da karamel ile de yapabiliyorsunuz. Peki, Pavlova tatlısı nasıl yapılır? Gelin bu nefis tatlının hem tarifine hem de hikayesine hep birlikte bakalım...

1926 senesinde dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova için tasarlanan zarif bir tatlı olan Pavlova, yine başka bir hikayeye göre ise Avustralyalı şef Bert Sachse'nin bir doğum günü için tasarladığı, "Pavlova kadar hafif bir tatlı" diye lanse ettiği beze bazlı, kremalı bir tatlı türü olarak bilinmekte. Her iki hikayeye göre adının balerin Anna Pavlova'dan aldığını bildiğimiz bu hafif, zarif ve lezzetli tatlının nasıl yapıldığına gelin hep birlikte bir gözatalım.... 

Pavlova Tarifi

Pavlova tatlısı büyük ya da küçük boylarda meyvelerle süslenip şekillendirilerek düşük derecede ısıtılarak uzun sürede pişirilebilir.

Pavlova Tatlısı İçin Alınacak Malzemeler

  • 3 yumurta (Yumurtanın beyazı kullanılacak)
  • Bir çay kaşığından az tuz
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Kreması İçin Alınacak Malzemeler

  • 500 gram mascarpone peyniri
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri İçin Alınacak Malzemeler

  • Orman meyveleri
  • Nane yaprakları
  • Bitter çikolata

Pavlova Tatlısının Tarifi

Pavlova Tatlısı Tarifi

Pavlova harcı için;

  • Mikser içine yumurta beyazlarını koyup az tuz serpip güzelce çırpın.
  • Yumurtalar birbiriyle harmanlandığında üzerine pudra şekerini ekleyerek biraz daha çırpın. 
  • Tuz, pudra şekeri ile güzelce çırpaldıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı sirke ilave edin. 
  • Elde ettiğiniz yumurtalı harcı kabı çevirdiğinizde akmıyorsa harcınız hazır olmuş demektir. 
  • Fırın tepsinin kenarlarına merengtene parmağınızla dokundurup fırın kağıdınızı tepsiye serip sabitleyin.
  • Yine 4 adet pavlovayı çıkartacak şekilde merengi kağıdın üzerine güzelce pay edin.
  • Merenglerin ortalarını bir kaşık yardımıyla hafif çukur yapın ve hazırladığınız merengleri ilk olarak 120° 20 dakika pişirin.
  • Ardından 100°'de 20 dakika kadar daha pişirin.

Kreması için;

  • Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Süslemek için;

  • Çikolatanın üzerinden bir bıçak yardımıyla sıyırarak rende haline getirin.
  • Hazırladığınız merengleri servis edeceğiniz bir tabağa alın.
  • Üzerlerine hazırladığınız kremadan güzelce yayın.
  • Daha sonra meyvelerden, nane yapraklarından ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip servis edebilirsiniz... 
YORUMLAR