26.09.2019 17:24
Milföy böreği nasıl yapılır, En kolay Milföy böreği tarifi ve hazırlanışı

Milföy hamuru buzluğun vazgeçilmezlerindendir. Zaman zaman unutulduğu bile olur.. İşte bir açlık anında ya da aniden kapınızı çalacak olan misafir sorununda size hızır gibi yetişecek şey milföy! Bugün sizlere birbirinden harika milföy tarifleri hazırladık.

Milföy hamuru buzluğun vazgeçilmezlerindendir. Zaman zaman unutulduğu bile olur.. İşte bir açlık anında ya da aniden kapınızı çalacak olan misafir sorununda size hızır gibi yetişecek şey milföy! Bugün sizlere birbirinden harika milföy tarifleri hazırladık.

Poğaça Görünümlü Milföy Böreği

Malzemeler

  • Yarım kilogram kıyma
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kara biber, Tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Hazırlanışı

İlk olarak milföy hamurlarını buzluktan çıkartın ve yaklaşık bir saat kadar oda sıcaklığında bekletin.

Kıymayı, ince doğranmış soğanlarla kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesleri ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Kıyma suyunu salıp çekince üzerine salçayı, karabiber ve tuzu da ilave ederek güzelce kavurun.

1 saate yakın zamandır oda sıcaklığında beklettiğiniz milföyün her bir kare yaprağının içine, kıymalı karışımdan bol olacak şekilde koyun ve milföyü elinizle yuvarlak bir şekil alacak şekilde yuvarlayın.

Yuvarladığınız milföyleri, ilk olarak yumurta akına ve ardından susam dolu tabağa batırın.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin ve ayranla servis edin

Milföy Böreği Tavada

Malzemeler

2 adet kare milföy hamuru (Milföyleri kişi sayısına göre arttırınız.)

İstediğiniz çeşit bir peynir biz kaşar peynir ile tarifi veriyoruz

Hazırlanışı

İki adet kare milföy hamurunu yani bir dikdörtgen hamuru katlayıp yuvarlak bir şekle getirerek, un serptiğiniz tezgâhta oklava ile güzelce açın.

Hamurun büyüklüğü tavanız kadar olmalıdır.

Ortasından itibaren kenara doğru parçaladığınız kaşar peynirden bir miktar serpin ve hamurun diğer tarafını alarak ikiye katlayıp, yarım şekli elde edin.

Bunu biraz ısıttığınız yapışmaz bir tavada yağ kullanmadan önlü arkalı olarak pişirin ve servise hazır.

Milföy Böreği Kaşarlı

Malzemeler

  • 2 adet kare milföy hamuru (Milföyleri kişi sayısına göre arttırınız.)
  • Biraz lor ve biraz kaşar rendesi

Hazırlanışı

İki adet kare milföyü 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Bu arada lor ve kaşar rendesini hazırlayın.

Kare milföyün bir kenarına lor ve kaşar peynirinden koyup milföyü ikiye katlayın.

İsterseniz çatalla kenarlarını iyice bastırıp birleşmesini sağlayın ve ısıttığınız tavada pişirin ve servise hazır.

Milföy Böreği Kaç kalori

Milföy böreğinin bir dilimi yaklaşık olarak 300-500 kalori arasında değişmektedir. Bu bir dilim ekmek ve 1 adet köftenin ikisi ile aynı kalorilere gelmektedir.

YORUMLAR