31.10.2019 10:18
Mayalı poğaça tarifi, Mayalı Poğaça yapımı, Mayalı poğaça nasıl yapılır

Efsane bir lezzet olan, yiyenlerin bir daha istediği puf puf, mayalı, pofidik poğaça tarifini sizler için hazırladık. Bu tarifi önceden hazırlayıp, üzerini kapatarak buzluğa atabilir ve misafir geldiğinde, sadece fırını önceden ısıtıp poğaça çözülmeden üzerine hemen yumurta sarısını sürerek pişirebilirsiniz. Bu poğaçayı bekletmekten korkmayın çünkü bu tarif bekledikçe güzelleşir. Bu bakımdan buzluğa da rahatlıkla koyarak, dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Efsane bir lezzet olan, yiyenlerin bir daha istediği puf puf, mayalı, pofidik poğaça tarifini sizler için hazırladık. Bu tarifi önceden hazırlayıp, üzerini kapatarak buzluğa atabilir ve misafir geldiğinde, sadece fırını önceden ısıtıp poğaça çözülmeden üzerine hemen yumurta sarısını sürerek pişirebilirsiniz. Bu poğaçayı bekletmekten korkmayın çünkü bu tarif bekledikçe güzelleşir. Bu bakımdan buzluğa da rahatlıkla koyarak, dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Dere otlu Mayalı Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 g un
  • 1 paket Mayalı Poğaça Harcı
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım demet dereotu

İç harcı için malzemeler;

  • Peynir

Üzeri için malzemeler;

  • Yumurta sarısı

Hazırlanışı

  1. 500 gram unu eleyin. Üzerine 1 paket mayalı poğaça harcını elediğiniz unun üzerine ekleyin.
  2. 3 çay kaşığı tuzu ekleyin ve bir kaşık ile hepsini birbirine karıştırın.
  3. Üzerine 1,5 çay bardağı ılık sütü, 1,5 çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve biraz yoğururken, 1 çay bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur iyice yoğrulana kadar 10 dakikaya yakın yoğurun.
  4. Hamuru bir streçle kapatın ve üzerine de temiz bir bez örtüp 40 dakika kadar bekletin ve mayalanmasına izin verin.
  5. Kabaran hamurun içine, ince ince kıyılmış dereotunu da ilave edin ve yeniden yoğurun.
  6. Bu hamuru eşit olacak şekilde 18 ayrı parçaya bölün.
  7. Beze şeklindeki bu hamurun her bir parçasını, elinizle bastırıp daire şeklinde açın. iç malzemesini koyup hamuru kapatın ve kapattığınız yer alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
  8. Tüm bezeleri açtıktan ve bu şekilde hazırladıktan sonra, fırın tepsisinde 20 dakika dinlendirin.
  9. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam serperek fırına verin.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

5 dakikada, çok pratik tava böreği

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • 7 dal ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları iyice çırpın ve üzerine beyaz ve kaşar peyniri (veya krem peynir) ekleyerek çırpmaya devam edin.
  2. Taze soğanı küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin.
  3. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave ederek spatula ile çırpmaya devam edin.
  4. Üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek artık elinizle yoğurmaya başlayın. Eğer hamur elinize yapışırsa, elinizi yağlayarak yoğurmaya devam edin. Fazla un eklerseniz hamur katı olacaktır.
  5. Hamuru biraz toparlayın ve ortadan ikiye bölün. Sonra bunları yuvarlak hale getirin. Elinizle servis tabağı kadar veya biraz daha küçük olacak şekilde açın. Bıçakla önce artı şeklinde daha sonra bu üçgenleri küçülterek, 8 adet üçgen elde edin.
  6. Bunları yarım çay bardağı kazar bir tavaya alın ve kızdırın. Üzerine hamurları dizin ve ocağın altını kısın. Kabararak kızarmasını sağlayın.
YORUMLAR