26.07.2019 10:56
Mantar Kurabiye Tarifi

Görüntüsü mantarı andıran küçük çaplı ama lezzetti ile büyük bir zevk veren çay saatlerinin vazgeçilmezi mantar kurabiyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Bu tarifte “Tam ölçülü mantar kurabiye nasıl yapılır, Pratik mantar kurabiye yapımı nasıldır?, Nişastasız mantar kurabiye tarifi nasıl yapılır?, Yumurtasız mantar kurabiye tarifi nasıldır?” gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. İşte tüm detaylarıyla mantar kurabiye tarifi...

Kolay tarifi, güzel görüntüsü, ağızda bıraktığı enfes tadı yüzünden büyüklerin beş çayının tatlısı, şeklinden dolayı çocukların çok sevdiği mantar kurabiye tarifini sizler için hazırladık.

Mantar kurabiye aslında iki şekilde yapılıyor. Yumurtasız ve nişastasız mantar kurabiye, bir de pudra şekerli mantar kurabiye.

Biz her iki tarifi bir arada vereceğiz. Tercih size kalacak. Haydi, hazırsanız yumurtasız, nişastasız veya pudra şekerli pratik mantar kurabiye tarifine geçelim.

Mantar Kurabiye Tarifi

Öncelikle 4 kişilik, kurabiye tarifimiz için hazır bulundurulacak malzemeler şöyle:

  • 1 paket margarin,
  • 1 bardak pudra şekeri,
  • 2 bardak un,
  • 1 paket 5 gramlık vanilya,
  • 1 paket 10 gramlık kabartma tozu
  • 2 adet yumurta,
  • 3 su bardağı buğday ya da mısır nişastası,

Mantar Kurabiyenin Üzerine;

  • 1 kaşık kakao

Hazır bulundurun. Şimdi geçelim yapılışına..

Mantar Kurabiye Tarifi

Yapılışı:

  • Bir kap içinde mantar kurabiye hamuru yapmak için margarin, yumurta ve (isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya nişasta) birbirine iyice yedirilir.
  • Aynı kap içine karıştırma devam ederken un atılıp iyice yoğrulur.
  • En son kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip biraz daha yoğrulur.
  • Hamurun ele yapışmamasına ve şekil alacak kıvama geldikten sonra üzeri bir bezle örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Elde ettiğimiz hamurdan küçük parçalar alıp avuç içerisinde yuvarlanır ve aralarında boşluk bırakarak tepsiye güzelce dizilir.
  • Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Bütün kurabiye hamurları dizildikten sonra soda ya da kola şişesinin ağzıyla tepside bulunan hamurların üzerine tabakta bulunan kakaoya batırılarak kurabiyelerin üzerine şekil alsın diye bastırılır.
  • Böylece kurabiyelere mantar şekli verilmiş olur. Kurabiyelerin tümüne bu işlem uygulanır.
  • 170° lik ısınmış fırına tepsi konulur ve kurabiyeler kızarmadan pişirilir.
  • Fırından mis gibi kokusu ve enfes görüntüsüyle çıkan kurabiyeler yarım saat soğumaya bırakıldıktan sonra afiyetle yenmesi için servis edilir.

Afiyet olsun…

YORUMLAR