31.10.2019 10:06
Kuru fasulye tarifi etli kuru fasulye tarifi, Etli Kuru fasulye nasıl yapılır

Kuru fasulyenin en lezzetli ve pratik tariflerini sizler için hazırladık. Bunun için yazımızı okuyunuz. Özellikle, lokanta usulü kuru fasulye lezzeti elde etmek istiyorsanız, püf noktalarına dikkat ederek pişirmenizi tavsiye ederiz. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirilen kuru fasulye efsane lezzetiyle sizler için hazır olacaktır.

Kuru fasulyenin en lezzetli ve pratik tariflerini sizler için hazırladık. Bunun için yazımızı okuyunuz. Özellikle, lokanta usulü kuru fasulye lezzeti elde etmek istiyorsanız, püf noktalarına dikkat ederek pişirmenizi tavsiye ederiz. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirilen kuru fasulye efsane lezzetiyle sizler için hazır olacaktır.

Etli kuru fasulye tarifi

Malzemeler

  • 300 gram kuru fasulye
  • 300 gram kemikli kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

Hazırlanışı

  1. Bir gece önceden fasulyeleri ıslatın.
  2. Ertesi gün sıcak suya koyup bir süre kaynatın.
  3. Tavayı orta ateşe koyup, ısındıktan sonra kemikli kuzu etini atın ve bir süre kavurun.
  4. Et biraz kavrulduktan sonra, ince doğranan soğanı ve tereyağını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Etler iyice yağını eritip kavrulurken tuzunu ilave edin ve bir miktar kaynayan su ilave ederek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Üzerine salçayı ilave edin ve 25 dakika kadar kavurun.
  7. Ardından fasulyenin henüz suyunun yarısı kalmış iken üzerine tavada hazırladığınız etleri ilave ederek biraz daha sıcak su ekleyerek kısık ateşte, 20 dakika kadar pişirin.

Sade kuru fasulye tarifi etsiz kuru fasulye

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

  1. Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün sıcak su dolu bir tencereye atıp, fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın. Ardından bu suyu dökün.
  2. Bir başka tencerede zeytinyağını kızdırın.
  3. Soğanı istediğiniz şekilde doğrayıp iyice ölene kadar kavurun.
  4. Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin ve üzerine kuru fasulyeyi ilave edin.
  5. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  6. En son limon suyunu ilave edin ve fasulyeler piştiğinde tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek altını kapatın.

Kuru fasulye yapmanın püf noktaları

Lokanta usulü kuru fasulye lezzeti elde edebilmek için bazı kolay ama uygulanması gereken püf noktalar vardır.

Kuru fasulyenizin kaliteli bir fasulye hatta mümkünse ispir fasulyesi olmasına özen gösterin. Bunlar yapı itibari ile daha küçük ve daha lezzetlidir. Bu bakımdan pişmesi de kolay olacaktır.

Fasulyeleri mümkünse içme suyuyla haşlayın.

Bir gece önceden ıslatmayı unutmayın.

Mümkünse düdüklü tencereye yerine normal tencerede pişirin.

Fasulyeleri haşlarken üzerinde çıkan köpükleri dikkatlice alın.

Yağ konusunda ne kadar cömert olursanız fasulyeniz o kadar lezzetli olacaktır. Özellikle tereyağı kullanın ve yakmadan eritin.

Etli kuru fasulyenin daha lezzetli olabilmesi için etin suyunu kaybetmeden ve yine o suyu içine hapsedebilmesi için mühürleme işlemini mutlaka yapın yani yüksek ateşte kısa süre soteleyin

Soğanları küçük küçük doğrayın ve suyunu mutlaka sıkarak süzün.

Bazı yerlerde tam köy fasulyesi tadına ulaşabilmek adına 400 gram kadar kuru fasulyeye 1,5 yemek kaşığı un eklenir. Bunu da deneyerek fasulyenizin daha koyu kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanın ve bunların üzerine su ekledikten sonra 10 dakika kadar mutlaka kaynatın ki lezzetleri birbirine geçsin.

Kuru fasulyenin üzerine limon sıkmak, fasulyenin dağılmasını önlemek içindir ve bu fasulyenin diri kalmasını da sağlayacağından pişerken sürekli kontrol etmeniz gerekmektedir.

En son ise pişen fasulyeyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzerine bir su bardağı daha sıcak su ekleyerek 45 dakika hatta bir saate yakın pişirin.

YORUMLAR