26.09.2019 16:51
Köri soslu makarna tarifi, Köri soslu makarna nasıl yapılır?

Köri soslu makarna ve Kremalı Körili Tavuklu Makarna Tarifi birçok makarna tarifi mevcuttur. Bunlardan birkaç tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

Köri soslu makarna ve Kremalı Körili Tavuklu Makarna Tarifi birçok makarna tarifi mevcuttur. Bunlardan birkaç tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

Köri Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı makarna suyu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Makarnayı sıcak suda haşlayın ve diriliklerini kendi istediğiniz gibi iken süzün.

Makarna suyundan bir bardak ayırın.

Ayrı bir yerde sıvı yağı alın ve üzerine unu döküp kavurun.

Kremayı da bu unlu karışıma yavaş bir şekilde ekleyin ve ardından hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Köriyi, makarna suyundan ayırdığınız bir bardak suya ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bu körili suyu kremaya ekleyin.

Makarnaları da bu kremaları karışıma ekleyin ve birbirleri ile bütünleşene kadar karıştırın. Servis edin.

Kremalı Körili Tavuklu Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 1/2 paket makarna(haşlanmış)
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr parmesan(rendelenmiş)

Hazırlanışı

Kremayı oda sıcaklığına getirin ki kesilmesin.

Makarnayı istenilen dirilikte haşlayın.

Tavukları küp şeklinde doğrayın.

Tavada yağı ısıtın ve tavukları atıp soteleyin.

Köriyi, tuzu ve karabiberi de tavuklara ekleyin.

Makarnayı tavuklara ilave edin.

Üzerine kremayı döküp güzelce kısık ateşte pişirin.

İyice karışıp kremayla da harmanlanan makarnayı servis tabağına alın ve üzerine varsa parmesan peyniri veya kaşar peynir de olur, rendeleyin.

Körili Kayısılı Tavuk Tarifi Arda

Malzemeler

  • Körili Kayısılı Tavuk Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet kemiksiz but

Sosu için Malzemeler

  • 1 adet soğan – piyazlık doğranmış
  • 7-8 adet mantar – dilimlenmiş
  • 6 diş sarımsak – ince kıyılmış
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 dal bütün biberiye
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 adet kuru kayısı – ince kıyılmış

Hazırlanışı

Tencerenizi ocağa alın ve yağı ekleyerek tavukları güzelce yüksek ateşte mühürleyin. Sonra bunları bir tabağa alıp bekletin.

Aynı tavaya, 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyerek soğanları ilave edin ve güzelce soteleyin.

Sarımsakları ve mantarı ilave edin ardından mantarı suyunu çekene kadar soteleyin.

Beklemeye aldığınız tavukları bu tencereye ekleyin.

Üzerine süt, krema, tuz, karabiber, biberiye ve kuru kayısıyı ekleyin ve güzelce harmanlayın.

Tüm karışımı 20 dakika kadar orta ateşte pişirin.

YORUMLAR