20.08.2019 11:21
Kıymalı Makarna nasıl yapılır, Kıymalı Makarna tarifi ve yapımı?

Kıymalı makarna, lezzetli ve pratik olması ile mutfakların göz bebeği olmaya devam ediyor. Çocuklara et yedirmeyi bu tarif ile başarabilirsiniz. Size iki tarif hazırladık. Bunlardan bir tanesi klasik kıymalı makarnamız ki bunun da sosuyla yine diğer tariflere fark atabilirsiniz, diğeri, peynirli kıymalı pratik kıymalı makarna tarifi… işte başlayalım…

Kıymalı makarna, lezzetli ve pratik olması ile mutfakların göz bebeği olmaya devam ediyor. Çocuklara et yedirmeyi bu tarif ile başarabilirsiniz. Size iki tarif hazırladık. Bunlardan bir tanesi klasik kıymalı makarnamız ki bunun da sosuyla yine diğer tariflere fark atabilirsiniz, diğeri, peynirli kıymalı pratik kıymalı makarna tarifi… işte başlayalım…

Sosuyla fark attıracak kıymalı makarna tarifi

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 500 gram kıyma
  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Hepsinden birer çay kaşığı olacak şekilde; kekik, kuru maydanoz, fesleğen, şeker, tuz, karabiber, kırmızı biber.

Hazırlanışı

Makarnayı paketin üzerinde yazdığı şekilde haşlayın. Eğer daha yumuşak seviyorsanız 5 dakika kadar daha fazla da haşlayabilirsiniz.

Kıymayı bir tavaya alın ve biraz kavurun.

Kıyma tam kavrulmadan soğanı ve sarımsağı rendeleyip tavaya ekleyin.

Sularını salıp tekrar çeken kıyma ve soğan pişmek üzereyken, üzerine domates, zeytinyağı, salça, sirke ve suyu ekleyip bunlar pişene ve karışımın özellikle de domateslerin suyu ekilene kadar iyice pişirin.

Arada karıştırın ve kısık ateşte pişirin.

En son tüm baharatları ekleyin ve karıştırarak altını kapatın.

Haşladığınız makarnanın üzerine bu sosu dökün ve ocağın altını bir iki dakikalığına açıp malzemelerin iyice birbirine geçmesini sağlayın. Daha sonra servis edin.

Peynirli kıymalı pratik makarna

Tek bir tavada, başka bulaşık çıkartmadan dünyanın en lezzetli makarnalarından birini yapmak istemez misiniz?  Sizler için bu pratik tarifi hazırladık.

Malzemeler

  •     1 paket makarna
  •     1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     1 adet doğranmış soğan
  •     5 diş sarımsak (ezilmiş veya ince kıyılmış)
  •     500 gram dana kıyma
  •     600 gram kadar doğranmış domates veya domates rendesi
  •     2/4 bardak salça
  •     Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, zencefil, karanfil, tarçın
  •     1 tatlı kaşığı pekmez, soya sosu, sirke
  •     1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri (veya başka bir peynir)


Hazırlanışı

Zeytinyağını biraz derin ve kapaklı bir tavaya alın ve biraz kızdıktan sonra soğanı, sarımsağı ve kıymayı ekleyerek karıştırın.

Bunlar biraz renk değiştirdikten sonra domates, salça, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, zencefil, karanfil, tarçın, 1 tatlı kaşığı pekmez, soya sosu, sirkeyi ekleyin ve karıştırın.

Hemen ardından makarnayı da ekleyin ve yarım bardak kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. 20 dakika sonra hala makarnalar size sert geliyorsa biraz daha su ekleyin ve biraz daha kısık ateşte pişirin.

Makarnalar piştikten sonra üzerine mozeralla peynirini ekleyin ve kapağı kapalı şekilde 2 dakika daha bekleyerek altını kapatın.

Servis yapın.

YORUMLAR