31.10.2019 09:51
Kadınbudu köfte tarifi, Kadınbudu köfte nasıl yapılır, Kadınbudu köfte kolay yapımı

Köftelerin en hercai ismi kadın budu köftenin, ismine münhasır hali tarifi için de geçerlidir. Diğer köftelere göre farklı yapılış tarzı ile ve adının kendisine olan bakış açımızın daha neşeli olması sebebiyle bu köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte yemek yapmaya yeni başlayanların da kolaylıkla yapabileceği kadınbudu köfte tarifi…

Köftelerin en hercai ismi kadın budu köftenin, ismine münhasır hali tarifi için de geçerlidir. Diğer köftelere göre farklı yapılış tarzı ile ve adının kendisine olan bakış açımızın daha neşeli olması sebebiyle bu köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte yemek yapmaya yeni başlayanların da kolaylıkla yapabileceği kadınbudu köfte tarifi…

Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1,5 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • Yarım su bardağı un

Köfteleri kızartmak için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet çırpılmış yumurta

Hazırlanışı

  1. Pirinci bir tencereye alın ve üzerine su ve tuz ekleyerek, pirinçler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Burada kıvamını iyi tutturmak gerekir, pirinçlerin çok yumuşamamasına dikkat edin.
  2. Diğer taraftan bir tavaya zeytinyağını alın ve üzerine soğanları küçük küçük doğrayıp soteleyin.
  3. Sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Kıymanın yarısı olan 250 gramını soğanların üzerine alın ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra bu harcı soğumaya bırakın.
  5. Bir karıştırma veya yoğurma kabına çiğ olan kıymayı alın. Üzerine unu, haşladığınız pirinci, soğuttuğunuz kıymalı harcı, yumurtayı ve diğer baharatları ekleyerek güzelce yoğurun.
  6. Üzerini bir streç ile kapatıp yarım saat kadar, buzdolabında dinlendirin.
  7. Daha sonra harçtan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin.
  8. Şekil verdiğiniz köfteyi önce galeta unu dolu bir tabağa, sonra çırpılmış yumurta dolu diğer tabağa ve sonra da sıcak hale getirdiğiniz bir su bardağı sıvı yağ dolu kızartma tavasına atın. Ve servise hazır.

Artan pirinç pilavından kadınbudu köfte tarifi

Hanımlar kalan yemekleri veya fazla olan besinleri değerlendirmeyi çok sever. Bu bakımdan artan pilavı değerlendirmenin hem en lezzetli hem de en pratik yolu olan kadın budu köfte tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilav
  • 1 adet doğan
  • 100 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, Pul biber

Kızartmak için malzemeler

  • Sıvıyağ
  • Buğday unu
  • 1 yumurta
  • Galeta unu

Hazırlanışı

  1. Kıymanın yarısını alın ve küçük doğradığınız soğan ile yağda soteleyin.
  2. Pilavı bir karıştırma kabına alın ve üzerine sotelediğiniz kıymayı ve çiğ olarak ayırdığınız kıymayı, onu da üzerine baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  3. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve önce buğday ununa, sonra yumurtaya ve sonra da galetaya bandırarak, kızdırdığınız tavadaki yağa atıp kızartın ve servise hazır.
YORUMLAR