31.07.2019 12:28
Havuçlu tarçınlı kek yapımı ve Havuçlu tarçınlı kek tarifleri

Toplum arasında kek deyince akla ilk gelen kakaolu kek olsada havuçlu tarçınlı kek sevenler de bir hayli fazladır. Şimdi siz okuyucularımıza havuçlu tarçınlı kek tarifini en basit yöntemleriyle paylaşıyoruz. Havuçlu tarçınlı kek yapım tarifleri haberimiz de mevcut.

Havuçlu tarçınlı kek yapımı

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı, silme tarçın
  • 3 adet küçük boy havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ve küçültülmüş ceviz (büyüklüğünü isteğe bağlı yapabilirsiniz ancak küçük küçük dövmek kekinize daha çok yakışacaktır.)

Hazırlanışı

  • Havuçları yıkayıp güzelce soyduktan sonra rendeleyin. Sonra avucunuza alarak havuçların tüm suyunu sıkın.
  • Çırpma kabına şeker ve yumurtaları alın ve mikser yardımıyla homojen bir kıvam alıp köpürene kadar çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir eleğe alın ve tümü birleştirerek eleyin ve bu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Sıra havucu, tarçını ve isterseniz cevizi de eklemeye geldi. Bunları da unlu karışıma ekleyin ve artık mikserle değil bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Kullanacağınız kek kalıbının, hazırladığınız malzemeden küçük olmamasına dikkat edin. Kek kalıbını yağlayın. Üzerine karışımı dökün.
  • Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Her fırının pişirme kuvveti markasına göre değişeceğinden, keki yavaş pişirecek kadar sıcaklığa ayarlamanız gerekmektedir. Örneğin fırınınız çok kuvvetliyse 150 derecede de pişirebilirsiniz.
  • Keki fırına verdikten sonra ilk yarım saat fırın kapağını açmamalısınız. Bu kekin daha güzel kabarmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kekiniz piştikten sonra 5 dakika, keki fırından çıkartmayın ki kekiniz sönmesin.            

Tarçınlı kek tarifi 2

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilyayı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı incecik öğütülmüş fındık veya ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç

Hazırlanışı

  • Kek kalıbınızı güzelce yağlayın.
  • 4 yumurta, 1 çay bardağı şekeri, 1 çay bardağı esmer şekeri, 1 paket vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla en yüksek devirde, açık renk ve köpük köpük bir kıvam alana kadar çırpın.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü ekleyin ve mikseri karıştırmadan iki tur mikser başlıklarıyla veya kaşıkla şöyle bir çevirin.
  • 1 su bardağı incecik öğütülmüş fındık veya cevizi, 1 çay kaşığı toz tarçını ekleyin.
  • 2 çay bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma dahil edin ve mikserin düşük devrinde güzelce karıştırın.
  • 1 su bardağı rendelenmiş havucu ekleyin ve kaşık yardımı ile karıştırın veya bir spatula olabilir. Havuçları rendelerken keskin olmayan bir rende havuçları daha çok bastırmanıza ve böylece daha çok sulandırmaya neden olacaktır. Bu yüzden rendenizi seçerken keskin olmasına özen gösterin. Havuçların suyunu sıkmayı unutmayın.
YORUMLAR