26.09.2019 14:43
Hafif yemekler soğuk yaz yemekleri ve Hafif yemekler soğuk yaz yemekleri tarifi

Pratik yemekler hazırlamak istediğiniz, iştahınızın azaldığı soğuk yaz günlerinde sofralarınızda yer verebileceğiniz besleyici kış yemeklerine ve Hafif yemekler soğuk yaz yemeklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pratik yemekler hazırlamak istediğiniz, iştahınızın azaldığı soğuk yaz günlerinde sofralarınızda yer verebileceğiniz besleyici kış yemeklerine ve Hafif yemekler soğuk yaz yemeklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr süzme veya normal yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday (yarma)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı dereotu
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

Nohudu ve buğdayı bir gece önceden ıslatın. Bu en az 12 saat olmalı. Nohudu, ertesi gün süzdükten sonra 40 dakika kaynat.

Buğdayı süz ve sadece bir taşım kaynat. O suyu da süz ve üzerine tekrar su ekle onu da 30 dakika kaynat.

Bundan sonra buğday ve nohudu birleştir ve üzerine 9 su bardağı su ekle. 25 dakika daha kaynat. Bu şekilde kaynarken tencerenin kapağı açık olsun. Buğday yumuşayınca ocağın altını kapat ve soğumaya bırak.

Ayrı bir kapta yoğurdu bir tel karıştırıcı yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştır. Eğer süzme yoğurt kullandıysanız bol su ilave edin. Kıvamı çok koyu olmayacak şekilde ayarlarsanız nohut ve buğdaylar geldiğinde aşırı yoğun bir kıvam elde etmemiş olursunuz.

Ardından yoğurdu, nohut ve buğdaylarla bütünleştirin.

Nane ve yağı kızdırıp çorbaya ilave ederek servis yapın. Dereotu ile süsleyin.

Deniz Börülcesi Salatası Tarifi

Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 3 diş sarımsak

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • Sumak

Hazırlanışı

Deniz börülcelerini, kaynayan tenceredeki suya atın. 7 dakika kadar haşlayın. Ardından ucundan tutup zarını çekin ve çıkartın.

Daha sonra servis kabına alın ve sosunu üzerine ilave edin.

Tahinli Piyaz Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 6 adet cherry domates
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1/2 demetince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı

Haşladığınız fasulyeden 3 yemek kaşığını alın ve güzelce ezin.

Tahin, sirke, limon suyu, tuz ve suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı pürüzsüz hale getirene kadar bir güzelce ezerek karıştırın.

Soğanı iri bir şekilde doğrayın ve fasulyelerin ezilmemiş olan yaklaşık 2,5 bardaklık kısmı ile iyice harmanlayın.

Maydanozları ince kıyın ve domatesleri ikiye bölün. Yumurtayı da haşayın.

Servis tabağına soğanlı piyazı alın ve tahinli sosu ilave edin.

Domatesleri ve yumurtayı dilediğiniz şekilde servis kabına ekleyin. Maydanozu ve zeytinyağını da piyaza ekleyin ve servis edin.

Ton Balıklı Wrap Sandviç Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşusu
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1/4 demet dereotu
  • 4 adet kıvırcık marul yaprağı

Hazırlanışı

Ton balığının yağını iyice süzün. Turşuyu ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Marulu da güzelce temizleyip ve ince ince onu da doğrayın.

Salatalığın kabuklarını soymadan ince şerit şeklinde kesin fakat ortadaki çekirdeklerini çıkartarak dilimleyin. Salatalık turşularını da küçük şekilde doğrayın.

Ton balığını küçük parçalara ayırın ve krema, dereotu, turşu ile harmanlayın.

Tortilla ekmeklerinin üzerine ton balıklı karışımını bol olacak şekilde sürün. Marul yapraklarını ve salatalıkları ekleyin ve rulo şeklinde sarın.

Küçük ikramlık şeklini alması için Wrap sandviçleri dört eşit parçaya ayırın ve servise hazır.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Soğanı küp halinde doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Dereotunu da küçük halde doğrayın.

Kabak çiçeklerinin uç kısımlarını çıkartın. Bu kısımlar yeşildir. Bunlar çıkacak. Çiçeklerdeki sarı kısımları yavaşça temizleyin bu esnada yapraklara zarar vermeyin.

Zeytinyağının yarısını alın ve ocakta ısıtın. Üzerine soğanları kavurun. Yıkadığınız pirinçleri de ekleyin kavurmaya devam edin.

Rendelediğiniz domatesleri de ilave edin. Karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak suyu da katıp en kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin. Biraz ılınmasına izin verin ki demlensin. Daha sonra dereotu ile karıştırın.

İç harcı çiçeklere doldurun ve çiçeklerin üstlerinden içe doğru nazikçe katlayın ve katladığınız bu yeri alta gelecek şekilde tencereye dizin.

Zeytinyağının kullanmadığınız diğer yarısını da çiçeklerin üzerine dökün ve dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Üzerine ağırlık olsun diye bir kapak veya tabak kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp sürekli kontrol ederek pişirin.

YORUMLAR