26.09.2019 17:01
Hafif tatlılar, şerbetli veya sütle yapılan hafif tatlılar, hafif tatlı tarifleri

Tatlı severlerin seçkin damaklarına hitap edebilecek lezzette en beğenilen hafif tatlı tariflerimizi sizler için derledik. Birbirinden farklı, çeşitli tarif arasından dilediğinizi rahatlıkla deneyebilir, tatlı tarifleri pratik uygulamaları ve resimli anlatımlarıyla kesin sonuçlar elde edebilirsiniz.

Tatlı severlerin seçkin damaklarına hitap edebilecek lezzette en beğenilen hafif tatlı tariflerimizi sizler için derledik. Birbirinden farklı, çeşitli tarif arasından dilediğinizi rahatlıkla deneyebilir, tatlı tarifleri pratik uygulamaları ve resimli anlatımlarıyla kesin sonuçlar elde edebilirsiniz.

Elma soslu baharatlı kapkek
 
Malzemeler
•    1/3 su bardağı yumuşamış tereyağı
•    3/4 su bardağı şeker
•    2 büyük yumurta (oda sıcaklığı)
•    1 paket vanilya
•    1/3 su bardağı un
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1/2 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı tarçın
•    1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
•    1-2 diş karanfil
•    3/4 su bardağı elma püresi
•    1 su bardağı krema
Hazırlanışı
Büyük bir kapta, krema, tereyağı ve şekeri güzelce karıştırın.
Ardından yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Vanilyayı ekleyin.
Karanfil, hindistan cevizi, vanilya, tarçın, tuz ve kabartma tozunu kremalı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
Elma püresini ekleyin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt koyduğunuz muffin kaplarını, üçte iki oranında doldurun.
25 dakika boyunca ya da ortasına yerleştirilmiş bir kürdan temiz çıkana kadar 180° C'de pişirin.
Fırından çıkartmadan önce 10 dakika soğumasına izin verin.

Dondurulmuş Muz Mısır Gevreği
Malzemeler
•    3/4 su bardağı (170 gram) çilekli yoğurt
•    2 su bardağı Meyveli Çakıl gevreği
•    4 orta boy muz, soyulmuş ve ortadan ikiye bölünmüş
•    8 adet ahşap çubuk
Hazırlanışı
Yoğurt ve gevrekleri bir kaseye yerleştirin.
Muzların kesilmiş taraflarına çubukları yerleştirin.
Muzları yoğurda daldırın, ardından mısır gevreği ile kaplayın.
Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizin.
Sertleşene kadar yaklaşık 1 saat dondurun.
İpuçları
Bu tarifte, olgun ve tatlı ama yine de sert olan muzları kullanmanız gerekir. Üzerinde çok az yeşil olan veya hiç olmayan, kahverengi veya siyah lekelere sahip olmayan muzları arayın.
Hamsiköy sütlacı
 
Hamsiköy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
•    1 litre süt
•    1 kahve fincanı pirinç
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 tutam tuz
Hazırlanışı
Pirinci yıkayın. Sütü bir tencereye döküp üzerine bu pirinçleri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayana kadar ara sıra karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve 30 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
30 dakika piştikten sonra şekeri de ilave edin ve şeker eriyene kadar bir süre daha karıştırın ve bir 30 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Pirinçler iyice yumuşamış hale geldikten sonra, altını kapatın ve tereyağını ilave edin. Tereyağını eritene kadar karıştırın.
Bu şekilde servis yapabilirsiniz fakat üzeri yansın isterseniz, toprak kaplara paylaştırarak daha önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ardından ılınmasını bekleyin veya iyice soğutarak servis yapabilirsiniz.


Pastane Usulü Kazandibi
 
Malzemeler
•    4,5 su bardağı süt
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    5 yemek kaşığı nişasta
•    2 yemek kaşığı pirinç unu
•    2 paket vanilya

Üzerini yakmak için:
•    3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
•    2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemelerin tümünü, vanilyayı eklemeyerek, bir kaba alın ve iyice karıştırın. Daha sonra ocağın altını orta ateşte açın ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
Bir fırın kabını tereyağı ile eşit miktarda olacak şekilde yağlayın. Ardından bir süzgeç yardımı ile fırın kabının her yerine yine eşit olacak şekilde pudra şekeri serpin.
Ilınmış hale gelen kazandibini bu fırın kabına her tarafa eşit gelecek şekilde dökün. Orta ateşli bir ocağa fırın kabını yerleştirin ve bu kabı bez ile tutarak düzenli aralıklarla çevirin. İstediğiniz kıvamda yaktıktan sonra ocaktan alın.
Fırın kabınızın sığacağı bir tepsiye su koyun ve üzerine kazandibi dolu fırın kabını koyup ılınmasını sağlayın. Daha sonra buzdolabına koyun ve birkaç saat soğutun.
Dilimledikten sonra rulo yapın ve servise hazır.

İpucu: yakma işlemini fırının alt tellerini çalıştırarak da yapabilirsiniz.

YORUMLAR