31.07.2019 16:21
Elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır

Hanımların ve özellikle çocukların en sevdiği lezzetlerden biri olan elmalı kurabiyenin denenmiş en güzel tarifini sizler için hazırladık. Hem pratik hem lezzetli bir tarif ister misiniz? Ağızlarda dağılan kıvamıyla, tadını damaklarda bırakan elmalı tarifin birçok yapılış şekline ulaşabilirsiniz ancak size vereceğimiz tarif birebirdir ve denenmiştir.

Hanımların ve özellikle çocukların en sevdiği lezzetlerden biri olan elmalı kurabiyenin denenmiş en güzel tarifini sizler için hazırladık. Hem pratik hem lezzetli bir tarif ister misiniz? Ağızlarda dağılan kıvamıyla, tadını damaklarda bırakan elmalı tarifin birçok yapılış şekline ulaşabilirsiniz ancak size vereceğimiz tarif birebirdir ve denenmiştir.

Elmalı kurabiye nasıl yapılır

Elmalı kurabiye için malzemeler

???? 1 (250 gr) paket tereyağı

???? Yarım çay bardağı sıvı yağ

???? 1 paket kabartma tozu

???? 1 paket vanilya

???? 1 yumurta

???? 2 yemek kaşığı şeker

???? 1 yemek kaşığı pudra şekeri

???? 3-3,5 su bardağı un (siz aldığı kadar da koyabilirsiniz.)

Elmalı kurabiye iç harcı için malzemeler

???? 4 adet orta boy elma

???? 1 su bardağı şeker

???? 2 çay kaşığı tarçın

???? ceviz (istediğiniz ölçüye göre çekilmiş olmalıdır)

Elmalı kurabiye yapılışı

Önce iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım. İçi için, elmaları soyup rendeleyelim ve bir tavaya alarak üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyelim. Şekerle iyice marine olup karamelize olana kadar karıştıralım. Elmalar suyunu salıp ve çekince, şeker de eriyecektir. Bundan sonra altını kapatalım ve 2 çay kaşığı kadar tarçın ekleyerek karıştıralım. Hazırlanan harcı soğumaya bırakalım.

Tereyağı bir tavada eritin ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuyan yağa; 2 yemek kaşığı şekeri, 1 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 paket vanilyayı, 1 yumurtayı, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırın ve yoğurun. Sonra üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Yoğurdunuz hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlak hale gelmiş bu hamuru artı şeklinde kesin. Daha sonra aynı şekilde üçgen şeklinde olacak gibi 8 parçaya bölün.  Her üçgenin geniş kısmına, hazırladığımız iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım ve dışarı taşmayacak şekilde yuvarlayarak kapatalım.

180 derece, ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya alalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim

Elmalı kurabiyenin püf noktası; iç harcının tamamen soğumuş olarak hamuru ile temas edilmesini sağlamaktır.

YORUMLAR