26.09.2019 15:56
Diyette ve akşam yenebilecek hafif yemekler, pratik hafif akşam yemekleri

Hem hafif mi hafif hem de bir o kadar pratik ve lezzetli akşam yemekleri için yemek tariflerimize göz atın.

Hem hafif mi hafif hem de bir o kadar pratik ve lezzetli akşam yemekleri için yemek tariflerimize göz atın.

Efsane nohut salatası

 
Malzemeler
•    250 gram haşlanmış nohut
•    10 adet ortadan ikiye kesilmiş cherry domates
•    2 adet küp kesilmiş salatalık
•    1/2 bağ ince ince kesilmiş taze soğan
•    1/2 bağ kıyılmış taze nane
•    1/2 bağ kıyılmış dereotu
Sosu için
•    1/2 çay bardağı zeytinyağı
•    4 yemek kaşığı nar ekşisi
•    1/2 adet limon suyu
•    1/2 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı
Tüm yeşillikleri temizleyip, belirtilen şekilde doğradıktan sonra bir kapta birleştirin.
Nohutları haşlayıp yumuşak hale getirin. Bu tip salatalar için nohutları önceden haşlayıp buzlukta saklayabilirsiniz.
Ayrı bir kapta sosu için olan malzemeleri birleştirin ve güzelce karıştırın.
Sosu, nohut ve yeşilliklerle birleştirin ve güzelce karıştırdıktan sonra servis yapın.

 

Düşük kalorili bulgur: Karnabahar kısırı tarifi

 
Malzemeler:
•    1 adet karnabahar
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet orta boy soğan
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    1/2 adet limon
•    8-10 dal maydanoz
•    8-10 dal dereotu
•    2-3 dal taze soğan
•    2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu (ince kıyılmış)
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı
Karnabaharları, çiçek olarak ayırın ve ardından blenderdan geçirin.
Bir tavaya zeytinyağını, soğanı alın ve birkaç dakika soteledikten sonra salçayı ekleyin. Ardından karnabaharları ekleyin ve dakika bu şekilde pişirin.
Pişen karnabahrları ılınmaya bırakın ve ardından tuz, limon suyu ve arzuya göre pulbiberi ilave edin.
Maydanoz, taze soğan, dereotu, turşuyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Sebzeli güveç

Malzemeler
•    1 adet soğan
•    2 adet patates
•    2 adet patlıcan
•    4 adet orta boy domates
•    2 adet kabak
•    5 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    2,5 çay bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyun ve en az yarım saat tuzlu suda acısını çıkartana kadar bekletin. Bunu bir saate çıkartmanız da güzel olacaktır.
Patates, soğan, kabak ve domatesleri küp şeklinde doğrayıp, patlıcanların suyunu süzdükten sonra hep birlikte harmanlayın.
Sarımsakları havanda dövün veya rendeleyin. Salça, tuz, karabiber ve zeytinyağının hepsini sebzelerin üzerine dökün. Tümü birbiri ile tamamen karışana kadar karıştırın ve ardından güveç kabına alın.
Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Güvece 1 çay bardağı kadar su ekleyin, güvecin ağzını kapatın ve ısıttığınız fırına atın. 35 dakika pişirin ve servise hazır.

Yoğurtlu kabak salatası tarifi
 
Malzemeler
•    4 adet ince dilimlenmiş kabak
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 su bardağı yoğurt
•    1/2 adet limonun suyu
•    1 diş dövülmüş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı kuru nane
•    1/2 demet dereotu
•    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Buharla pişirme yöntemini uygulayarak kabakları yumuşatın. Bunu da bir tencereye koyduğunuz su kaynayınca, üzerine süzgeç koyarak yapabilirsiniz. Kabakların üzerine bir kapak kapatmayı unutmayın. Bu yöntemle yumuşamaları 5 dakika sürecektir.
Ayrı bir kasede limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu karıştırın. Buna dereotu da ilave edin. haşlanan kabaklara bu karışımı dökün. Güzelce karıştırın.
Başka bir kapta ise yoğurdu, sarımsağı ve kıyılmış dereotunu güzelce harmanlayın. Daha sonra kabağın üzerine bu karışımı istediğiniz şekilde dökün ve servise hazırlayın.

YORUMLAR