31.07.2019 13:46
Çiğ köfte tarifi, Evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Sizler için, evde yapımı kolay ve dışarıdan satın alarak yediğiniz çiğ köftelerin tatlarından çok daha lezzetli mi lezzetli bir çiğ köfte tarifi araştırdık. Evde, hijyeni kendinizin sağladığı bir çiğ köfte yapmak ve tatmak istemez misiniz? Çiğ köfte hazırlamanın da diğer yemekler gibi bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını ve tarifi anlattığımız yazımızı aşağıdan okuyabilirsiniz.

Sizler için, evde yapımı kolay ve dışarıdan satın alarak yediğiniz çiğ köftelerin tatlarından çok daha lezzetli mi lezzetli bir çiğ köfte tarifi araştırdık. Evde, hijyeni kendinizin sağladığı bir çiğ köfte yapmak ve tatmak istemez misiniz? Çiğ köfte hazırlamanın da diğer yemekler gibi bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını ve tarifi anlattığımız yazımızı aşağıdan okuyabilirsiniz.

Evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince ve esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet en küçüğünden kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı acı veya tatlı isot

Çiğ köfte tarifi, Evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Hazırlanışı

Ağzını kapatabileceğiniz yayvan bir tepsi içine bulguru güzelce yerleştirin ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatın veya jelatin ile sarın ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Şişen bulguru elinizle biraz karıştırın ve açılmasını sağlayın.

Üzerine 2 tatlı kaşığı tuzu ve isotu ilave edin.

Üzerine küçük küçük doğranmış ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin. Bundan sonra 6-7 dakika kadar yoğurun.

2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet limonun suyu, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini de ilave edin ve yaklaşık 20 dakika kadar yoğurun.

Bir kâseye biraz zeytinyağı alın. Parmak ucunuzu çok az batırıp çıkarttığınız zeytinyağı ile ceviz büyüklüğünde koparttığınız çiğ köfteyi avucunuzda sıkın. Tıpkı dışarda satılanlar gibi görünüm verebilir veya mercimek köftesi gibi de şekilli hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra yemeye hazır olacaktır.

Çiğ köfteyi göbek marul ve biraz limonla tüketmenizi tavsiye ederiz.

Çiğ köfte tarifi, Evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Püf noktaları

  1. Bulgurunuzu, yerli üretim bir markadan ve en incesinden seçin çünkü en iyi çiğ köfte bunlardan olmaktadır.
  2. Bulgurunuzun esmer olmasına dikkat edin.
  3. Bulgurunuz eğer ilk maddeden farklı bir bulgur ise su ölçüsüne dikkat edin. bazı bulgurlar daha çok su isteyebilir. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız yarım bardak daha sıcak su ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
  4. Bulgurun suyu yeterli mi anlamak için 15 dakika dinlendirdiğiniz bulgurdan bir miktar avucunuza alın ve sıkın eğer çok fazla dağılmadan elinizde bir bütün olarak duruyorsa o zaman suyu tamamdır.
  5. Soğanların suyunu sıkmayın asla atlamayın.
  6. Yoğurma işlemi sizi yorabilir ancak tüm lezzetin özleşmesi için bu önemlidir.
YORUMLAR