26.09.2019 17:31
Browni kurabiye tarifleri ve nasıl yapılır, Browni kurabiye yapımı ve tarifi

Halk arasında ıslak kurabiye olarak da bilinen browni kurabiye en kolay nasıl yapılır, Hatta şekil itibariyle kakaolu şekerpare bile diyebiliriz onun için. Benzersiz lezzetiyle özellikle kahvenin yanına çok yakışan browni kurabiye, bir kez denediğinizde vazgeçilmez lezzetleriniz arasına girecek. İşte herkesin çok beğeneceği nefis browni kurabiye tarifi…

Halk arasında ıslak kurabiye olarak da bilinen browni kurabiye en kolay nasıl yapılır, Hatta şekil itibariyle kakaolu şekerpare bile diyebiliriz onun için. Benzersiz lezzetiyle özellikle kahvenin yanına çok yakışan browni kurabiye, bir kez denediğinizde vazgeçilmez lezzetleriniz arasına girecek. İşte herkesin çok beğeneceği nefis browni kurabiye tarifi…

BROWNİ KURABİYE TARİFİ 1

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao (25 gramlık paketlerden 2 adet)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon

Hazırlanışı

Şerbetini ılık hale getirip kurabiyeleri ıslatmak gerektiği için önce şerbeti için olan malzemeleri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kaynayana kadar ocakta bırakalım ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha ateşte tuttuktan sonra ılınması için uygun bir yere kaldıralım.

Hamuru için tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı ekleyip biraz yoğurun.

Şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip eleyerek karışıma dahil edin.

Sonra kakaoyu ekleyin ve karıştırın.

Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz bu ana kadar yoğurun.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yusyuvarlak yaparak aralıklı şekilde dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kurabiyelerinizin üzeri çatlayana kadar pişirin. Bu da yaklaşık 10 dakika sürmektedir.

Kurabiyelerin ilk harlı sıcaklığı gittikten sonra ılınan şerbete batırıp servis tabağına alın ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

BROWNİ KURABİYE TARİFİ 2

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 3-3,5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı su

Hazırlanışı

Önce şerbetini hazırlayalım be malzemeleri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.

Kayamaya başladıktan sonra içine birkaç damla limon da sıkabilirsiniz.

Hamuru için, un hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alalım ve ardından güzelce yoğuralım. İyice yoğrulan hamur, ele yapışmayacak kıvamda fakat asla sert olmayan bir kıvamda olmalıdır.

Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağladığınız veya yağlı kağıt kullandığınız fırın tepsisine dizin. Sadece yuvarlamalısınız, bastırıp yassı hale getirmeyiniz.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Hangi kurabiye olursa olsun, fırınınız iyice ısınmadan kurabiyeleri fırına vermeyin yoksa kurabiyeleriniz yayılacaktır.

Fırından aldıktan sonra kuvvetli sıcağı çıkana kadar 5 dakika kadar bekleyin ve ardından soğuyan şerbetine 2-3 saniye kadar batırıp çıkartın.

Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.

YORUMLAR