11.05.2020 21:37
Bitter çikolata nasıl yapılır içinde neler var bitter çikolata kalori ne kadar

Çikolata kelimesinin mutlulukla bir bağlantısı olduğuna hemfikir olabiliriz! Ama çikolata denince aklımıza çeşit çeşit çikolata geliyor. Bitter çikolata nasıl yapılır

Bitter çikolata nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 130 gr kakao yağı
  • 7 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Dilerseniz;

  • Fındık
  • Antep fıstığı
  • Silikon çikolata kalıbı

Hazırlanışı

  1. Bir kaba su doldurun ve üzerine cam bir kaseyi koyup, kasenin suya değmemesini sağlayın.
  2. Üzerine 130 gram kakao yağını ekleyin ve bir spatula ile sürekli karıştırarak eritin.           
  3. Eriyen yağın üzerine 7 yemek kaşığı kakaoyu ve 4 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyerek karıştırın. Hiç pütürler kalmayacak şekilde karıştırın. Ocağınızın altı bu esnada kısık olmalıdır. Pürüzsüz hale geldiğinde çikolata sosunuz hazır demektir.
  4. Dilerseniz minik cam fırın kaplarına yağlı kağıt serin, dilerseniz de silikon çikolata veya buz kapları var onlara dökebilirsiniz. Çikolata kalıbınıza sosu dökmeden önce altına fındık veya Antep fıstığı dökebilirsiniz.
  5. Ardından buzdolabında 1,5 saat bekletin ve ardından yemeye hazır demektir.

Bitter çikolatanın içinde neler var?

Bitter çikolatanın ev yapımı olanının içinde bilmediğimiz sadece kakao yağı var. Dışarda satılanların içinde tam olarak neler olduğunu saymak mümkün değil. Bu kakao yağını aktarlardan, süper marketlerden veya internetten temin edebilirsiniz. Evde kendi çikolatanızı kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bitter çikolata kalori ne kadar?

100 gram marketten alınmış bitter çikolatada 545 kalori bulunmaktadır.

Bir küçük parça tüketmek isterseniz de bu parça ortalama 5 gramdır. Bunun kalorisi ise 24’tür.

İdil Fırat’tan çikolata tarifi

Bu çikolata bittere yakın bir çikolatadır. Eğer siz sütlü çikolata seviyorsanız, o zaman süt tozunu arttırabilirsiniz veya daha şekerli seviyorsanız pudra şekerini de arttırabilirsiniz.

Malzemeler

  • 50 gram Kakao Yağı
  • 50 gram Pudra Şekeri
  • 3 yemek kaşığı Kakao
  • 2 yemek kaşığı Süt Tozu
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Benmari usulü kakao yağını eritin.
  2. Üzerine kakaoyu ve tuzu ekleyin. Kakao güzelce eriyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Süt tozunu da ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  4. 50 gram pudra şekerini ilave edip karıştırın.
  5. Çikolata kalıplarına döktükten sonra buzdolabında 1,5 saat bekletin ve yenmeye hazır.
YORUMLAR