31.10.2019 09:51
2 yumurtalı, sade kek tarifi ve yapımı, kolay, limonlu kek tarifi ve yapımı

Öğle saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden tatlı krizini bastırmak için ilk akla gelen lezzetlerden olan kekin yapılışı çok kolay. Peki kek nasıl yapılır, malzemeler neler? İşte yeni başlayanlar için kek tarifi...

2 yumurtalı, sade kek tarifi. Çok kolay, limonlu kek tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun kabuk rendesi
  • 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Yumurtaları oda sıcaklığında tutun. Bundan sonra bir çırpma kabına kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Mikserle köpürene kadar karıştırın.

Yine oda sıcaklığındaki sıvı yağı ve yoğurdu da karışıma ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin.

Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve unu ekleyin. Yine çırpmaya devam edin. Dilerseniz bunları eleyerek de kullanabilirsiniz. Bu şekilde kekiniz daha fazla kabaracaktır.

Kek kalıbını güzelce margarin, tereyağı veya sıvı yağı ile yağlayın. Üzerine akışkan haldeki kek hamurunu ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin.

Hem pratik hem de dolgun kek tarifi

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

  1. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ve ardından bir kaba alarak üzerine şekerini de döküp, varsa mikserle 4-5 dakika kadar çırpın.
  2. 1 su bardağı suyu ve sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpın. Keke, süt veya yoğurt yerine su ilave ederseniz, bu kekinizin daha geç bayatlamasını ve daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  3. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin.
  4. Kek kalıbınızı yağlayın. Kalıba kek karışımını dökmeden önce 5 yemek kaşığı kadar bir bardağın içine, bu hamurdan ayırın.
  5. Kalan hamuru kek kalıbına dökün.
  6. Kalan az miktardaki hamurun içine dökmek üzere, ayrı bir kasede bir yemek kaşığı dolusu kakaoyu sıcak su ile açın. Suyu çok az ve yavaş ekleyin. Yarım Türk kahvesi fincanı sıcak su ile buluşan kakao, ekmek üzerine sürdüğümüz çikolata gibi olacaktır.
  7. Bu kakaoyu ayırdığınız hamurun içine döküp, spatula ile iyice alttan üste doğru karıştırın ve tüm malzemenin kakaoya bulanmasını sağladıktan sonra kek kalıbını üzerine uzaktan dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
YORUMLAR